Месец преди края на редовния сезон в Суперлигата тимът на Миньор бе напуснат от треньора Петьо Драгиев и трима от водещите волейболисти Пламен Драгиев, Камен Каменов и Георги Левенов. Ето какво каза спортният директор на Миньор Асен Асенов за BGvolleyball.com за създалата се ситуация:

"До ситуацията си стигна след домакинската загуба от Дунав (Русе). След мача събрахме всички, ръководство и състезатели, за да се прецени кое е най-добро и полезно за клуба с оглед на представянето ни през настоящия сезон.  Стигна до решението за преструктуриране. При новите условия всеки беше свободен да избира дали да остане в клуба или не. Тримата волейболисти Пламен Драгиев, Камен Каменов и Георги Левенов и треньора Петьо Драгиев избраха да не останат".
 
"Искам да подчертая, че никой не е подавал оставка, или пък някой от тях да е освободен от клуба. Те сами си взеха това решение и раздалята между двете страни е по взаимно съгласие.", заяви още Асенов.
 
"Няма драма, каквото е, това ще стане. Може би навреме се случиха нещата, нито по-рано, нито по-късно. Ситуацията е микс от много и различни неща през настоящата година. Доизиграваме сезона с този състав, с който разполагаме. Борим се докрай. След това ще теглим чертата и ще правим анализи как ще продължим за следващия сезон", завърши Асен Асенов.
 
В момента Миньор се намира на последното дванадесето място в шампионата с две победи, шестнадесет загуби и 6 точки. В следващия кръг перничани гостуват на лидера Хебър (Пазарджик), а двубоят е на 23 февруари от 18:30 ч в зала "Васил Левски".