32-годишният испански футболист Уго Маглио ще бъде изправен пред съда по обвинения в сексуално насилие. Твърди се, че преди мач спортистът докоснал гърдите на жена, облечена в костюм на папагал - тя била талисманът на противниковия отбор Еспаньол. 

Съобщава се, че инцидентът е станал на терена преди началото на мача през 2019 г., когато Маглио и неговите съотборници от Селта Виго са се ръкували с играчи на Еспаньол.

Първоначално делото срещу спортиста, който категорично отрича вината си, беше прекратено, но решението беше отменено след обжалване, пише изданието Sport Bible. Футболистът твърди, че наличните видеозаписи показват неговата невинност. Съдът обаче реши, че събраните доказателства са достатъчни за ново дело, насрочено за юли тази година.

"Въпреки че поздравът се случва бързо, той продължи по-дълго, отколкото в други случаи. Виждаме, че нещо се случва между талисмана на отбора и играча. Така че е напълно възможно тези докосвания да са се случили", каза съдията на предишно заседание.

Ищецът, идентифицирана само като Ана, твърди, че тогавашният капитан на Селта Виго бръкнал под костюма й и я „хванал за гърдите“.

Маглио от своя страна обясни пред репортери, че преди мача е бил изцяло концентриран върху играта, тъй като отборът му се е борил да запази мястото си в Ла Лига.

Футболист, играч, спортист, талисман на отбора, сексуален тормоз, корт, Испания, странностиЦял екран
Екипни талисмани, облечени като папагали Снимка: Espanyol

Испанецът в момента играе за бразилския клуб Интернасионал. Ако футболистът бъде признат за виновен, прокуратурата ще поиска плащане на глоба, съобщиха от мадридския съд.

Отбелязва се, че жертвата на тормоз е работила като талисман от 2006 г., но е напуснала тази работа през 2021 г.