Единственият българин в тенис елита Григор Димитров загуби финала на турнира от категория АТР 250 в Марсилия с 4:6, 3:6 от местния любимец Юго Умбер за 83 минути игра.

Гришо допусна пробив в решаващ момент при 4:5 в първия сет, след което имаше възможност да поведе с брейк в началото на втората част. Умбер обаче успя да отрази два шанса за пробив и спечели 11-минутно подаване, след което на свой ред проби съперника. Французинът през целия мач не допусна никакво отпускане, игра хем агресивно, хем лишено от непредизвикани грешки.

Димитров не можа да отговори на безупречния план на противника, а и очевидно отстъпваше във физическо отношение след изтощителния 3-часов полуфинал срещу Карен Хачанов, приключил след 21 часа местно време снощи, пише sportal.bg.

Григор остава с девет титли в кариерата си и общо 10 загубени други финала, докато Умбер вече е пет от пет в битките за трофей. Той ще бъде 18-и в света от понеделник, а Димитров остава 13-ти, като се доближава само на 120 точки от 10-ия Стефанос Циципас.

Това беше трети пореден финал на Димитров в календара на АТР, като в последните 11 турнира, в които е участвал, е достигал шест пъти поне до полуфиналите.