Крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков заслужи уважението на една от най-големите легенди на съвременния баскетбол - Кевин Дюрант. Суперзвездата на Финикс Сънс похвали българина за страхотната му стрелба в двубоя помежду им тази сутрин, в който най-полезният играч в Евролигата завърши с 14 точки, 2 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка при 6/9 стрелба от игра.

“Свършихме добра работа в защита в последната четвърт. Преди това всички играчи на съперника получаваха отворени стрелби. Везенков вкарваше отвсякъде - той е невероятен стрелец и чувството беше такова, че той бележеше всяка стрелба. Малик Монк и Кийгън Мъри също. Когато започнахме да пазим по-здраво, нещата започнаха да се нареждат за нас”, заяви Дюрант на пресконференцията след срещата.

В крайна сметка обаче Везенков изгледа последните минути от двубоя от пейката, а Сакраменто пропиля аванс от 22 точки и впоследствие загуби мача със 117:119. Именно Дюрант, който е двукратен шампион в НБА и 13-кратен участник в "Мача на звездите", донесе победата на “слънцата” с два успешни наказателни удара в последната секунда на редовното време.