Шесткратната световна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова официално обяви края на спортната си кариера, но ще продължи да се развива като треньор, обяви тя на пресконференция.

"Идвайки насам, за първи път си дадох сметка, че всичко приключи с кариерата ми. Поради ред причини трябваше да го направя, но ми беше много тежко. Все още изпитвам смесени чувства. Когато се обърна назад, виждам каква подкрепа съм имала, затова съм една щастливка. Много хора винаги са ме подкрепяли, за да мога да бъда толкова пъти на върха. Благодаря ви! Спортът е моят живот. Затова ще продължа да се развивам в научните среди и треньорката дейност. Залата е моят дом! Идеята ми е да покажа на децата, че може да пречупиш волята и харакрета си и да успееш", каза шампионката, цитирана от БНР.

Оряшкова получи парична премия и букет от легендарния треньор и благодетел на този спорт Стоян Саладинов, специален плакет от президента на Федерацията по самбо Росен Димитров, както и награда от Пресклуб България.