Квалификантът Ричардас Беранкис изигра невероятен мач срещу Даниил Медведев на старта на основната схема в Дубай и го отстрани след 6-3 6-3 за малко под час и половина на корта. Шампионът от Sofia Open ’19 нямаше никакъв ритъм в играта си, допусна много непредизвикани грешки и вкара едва 52% от първите си сервиси. Това доведе до много повече агресия от страна на литовеца на втория сервис на руснака и именно оттам дойде разликата в резултата.

В следващата фаза от надпреварата световният номер 113 ще се изправи срещу Матео Беретини или Денис Кудла.

Another seed bites the dust

Medvedev (8) is the third seed to say "goodbye Dubai" in the first round, downed by qualifier @berankisr 6-3 6-3.#DDFTennis pic.twitter.com/KuBs8cS2bp

— Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2019

Медведев не успя да намери ритъма си в началото на срещата, а Беранкис се възползва от нерешителността му. Руснакът вкара едва 44% от първите си сервиси и не стигна нито веднъж до точка за пробив. Форхендът му не работеше на обичайното ниво и той допусна 17 непредизвикани грешки срещу 11 за опонента. Реализира шест уинъра, а литовецът се отчете със седем.

Първият гейм бе кошмарен за световния номер 15, който веднага изостана с пробив. Беранкис пропусна още пет брейкбола в следващите две подавания на съперника, тъй като Медведев вкара сервиса в действие в решителните моменти и успяваше да се измъква.

Това обаче не се случи при 5-3, когато, сервирайки за оставане в сета, 15-ият в света допусна няколко неточности и сдаде първата част с 3-6 след непредизвикана грешка.

Притиснат до стената, Медведев предприе незабавни мерки и стана далеч по-агресивен от посрещане. Стигна до точка за пробив още в първия гейм след подновяването на играта, но литовецът се измъкна с блестящ бекхенд уинър по правата. Руснакът получи нов шанс след грешка на опонента, но отново не се възползва.

Пропиля още един брейкбол при следващото си заставане на посрещане, а Беранкис остана все така търпелив и провеждаше безупречно разиграванията. Няколко страхотни комбинации в четвъртия гейм му донесоха преднина от 40-30 и той проби още при първата си възможност – 3-1.

При 1-4 Медведев изостана с 0-30, но успя да изравни след няколко добри комбинации на мрежата. Даде обаче пореден брейкбол на опонента след двойна грешка, а после направи още една непредизвикана и така литовецът застана на сервис за победата. Стигна до мачбол при 40-30, но го пропусна, а след това осмият в схемата се добра до брейкбол след грешка на Беранкис и върна един от пробивите след уинър по правата.

В следващото си подаване литовецът отново стигна до мачбол, но го пропиля след странна грешка от форхенд на мрежата. При третата си възможност в мача обаче Беранкис бе безкомпромисен и завърши двубоя с форхенд уинър по правата за 6-3 6-3.

TennisKafe.com