Волейболистите на Добруджа 07 отпътуваха тази сутрин за София, където утре от 18.30 часа ще се срещнат с лидера във временното класиране  – ЦСКА в мач от 13 кръг на НВЛ – Суперлига –мъже. ЦСКА са допуснали от началото на шампионата една единствена загуба и то от Добруджа 07 във втори кръг с 1:3. Момчетата на Пламен Христов са на трето място в това класиране след победата над шампиона Нефтохимик  в неделя с категоричното 3:0. Те имат 8 победи и 4 загуби. Залогът в мача е голям, тъй като червените, които нямат загуба в собствената си зала, ще търсят реванш, а добруджанци ще се опитат да подходят трезво.

"Очаква ни тежък мач, в който домакините са по-класният отбор и ще ни бъде много трудно да повторим успеха си от есента, но не и невъзможно", заяви за радио "Добруджа" старши треньорът Пламен Христов.

Все още от състава липсва посрещачът Игор Антонюк, който лекува контузия. На негово място отново ще се появи младото сръбско попълнение на Добруджа – Давиде Ковач, който направи добър дебют при победата над Нефтохимик в неделя.

В сряда, на 30 януари, в междинен кръг в зала Добротица играят Добруджа 07 и Марек Юнион Ивкони. Мачът е от 18 часа. 

dobrudjabg.com