Англия и Дания завършиха с равенство 1:1 във Франкфурт в мач от Група С на Европейското първенство по футбол. Принц Уилям беше видян да се смее и да се шегува с датския крал Фредерик X на трибуните. Всеки от тях дойде във Франкфурт, за да подкрепи своите национални футболни отбори, съобщава Mirror.

Преди началото на мача принцът на Уелс се присъедини към играчите и феновете на Англия и вдигна палец по време на националния химн, за да покаже положителното си виждане за днешния мач. Уилям, който утре навършва 42 години, беше видян да разговаря с Фредерик X. Принцът публикува тяхна снимка с краля на Дания и дъщеря му на трибуните на стадиона. „Нека най-добрият отбор победи“, дипломатично написа над публикацията си Уилям.

Принцът на Уелс носеше строг син костюм, бяла риза и раирана вратовръзка. Той завърши деловата си визия с часовник на ръката си.

56-годишният крал на Дания избра по-демократично облекло: той носеше синьо сако, бяла риза и бежови панталони. Дъщерята на краля, принцеса Жозефин, беше облечена много просто. Тя съчета тъмносиньо сако с дълги ръкави на червени и бели райета и светли дънки.

Принц Уилям, крал Фредерик и принцесата бяха в добро настроение и сладко позираха за снимка пред препълнената Франкфурт Арена.

В крайна сметка двата отбора поделиха точките, с което Англия остава на върха в класирането с 4 т. Словения и Дания имат по 2, а Сърбия е с 1. В следващия кръг на 25 юни играят Дания - Сърбия в Мюнхен и Англия - Словения в Кьолн.