Сериозен трус в управлението на Локомотив Пловдив. Новият инвеститор Адам Сотков е бил уведомен чрез нотариус, че Христо Крушарски иска да анулира договора за прехвърлянето на 50 процента от акциите.  Това поставя под въпрос как точно ще се издържат „черно-белите“ през пролетта и как ще завършат зимната селекция, която предвижда привличането на още поне две попълнения – централен защитник и флангови нападател със силен десен крак.

Тодор Неделев с радостна новина ВИДЕО

Договорката от пролетта бе Крушарски да се оттегли, а Сотков да поема управлението, докато инвестира в инфраструктурата, както и в развитието на школата и представителния тим, пише „Мач Телеграф“. До този момент обаче подобни инвестиции не да направени, а само е декларирано намерение за това.

Според договора, за чието анулиране вече са предприети стъпки, до 31 декември новият инвеститор е трябвало да изпълни определени условия, за да се сдобие окончателно с акциите. Тома обаче не се е случило и контрактът на практика вече може да бъде считан за невалиден.

Все още не е ясно какво означава тази стъпка от страна на Христо Крушарски, който вчера не бе открит за коментар. Най-малкото обаче той има право да се върне реално към управлението на клуба и да изисква не просто да бъде информиран, но и да дава съгласието си за сделки като тази с ЦСКА 1948, с която от „Лаута“ продадоха двама от най-добрите си футболисти. При това и двамата са привлечени по времето, когато той управляваше – избраният за №1 през 2022 г. Бирсент Карагарен и Райън Бидунга.

През декември настоящото ръководство на Локо Пд излезе със странна позиция по повод медийни публикации, според някои от които се подготвя разпродажба на играчи и смяна на управата.

Левски ще играе с Ал Насър на Роналдо

"Уважаеми локомотивци,

В последните няколко дни наблюдаваме поредица от публикации, касаещи отбора. Решихме да внесем яснота по тези въпроси, които вълнуват “черно-бялата” общественост по време на зимната пауза.

По отношение на евентуални бъдещи трансфери:

Ръководството се отнася сериозно и отговорно към управлението на ПФК Локомотив. Подхождаме към клуба и като едно работещо предприятие, като всичко, което се извършва (включително и входящи и изходящи трансфери) е в името и интересите му. Ако дадена информация стане факт – тя винаги се обявява само и единственото на официалния ни сайт. Всички трансфери, независимо от и в кой отбор, са продиктувани с цел – по-доброто и устойчиво развитие на клуба, както и бъдещата политика за налагането на млади футболисти в състава.

Локомотив Пд подписа с юноша на Тотнъм

Относно оттеглянето на Ръководството и смяна на собствеността:

Официално съобщаваме, че това не отговаря по никакъв начин на истината. “Информацията” е спекулативна, като не изключваме възможността тя да идва от наши “доброжелатели”. Това, за съжаление, няма да е нито първата, нито последната такава “новина” за любимия ни отбор, която няма общо с истината.

 От Ръководството на ПФК Локомотив", написаха на официалния сайт от Локомотив на 17 декември.