Ботев Пловдив пусна нови записи от видеокамерите на Колежа. На тях се вижда как на паркинга на Колежа влизат два автомобила, като от тях слизат мъже и се насочват към трафопоста, който захранва стадиона. След това се вижда как един от тях бърка в захранването, като събитията са от вечерта, когато спира тока.

От клуба казват, че предоставят кадри, които дават допълнителна светлина относно техническите проблеми с електрозахранването и призовават правоохранителните органи да следват своите ангажименти.

На кадрите личи, че единият от мъжете е Хубен Анадолиев, който е управител на „Динамик Електрик Груп“ ООД, подизпълнител на строителството на стадиона и отговаря за електрозахранването.

Той се свърза с TrafficNews, за да разкаже за въпросната нощ, като изрази учудване от поста на клуба, при положение, че всички са били наясно със ситуацията. Още в позицията на „Динамик Електрик Груп“ ООД се разказва цялата хронология около спирането на тока на Колежа, а след това бяха разпространени и въпросните кадри, които са от 10.02.2024 година от около 19:00 часа. Анадолиев заяви, че е получил обаждане от изпълнителя на  конструкцията - „Техномонтаж“, че има оттечка на ток и че фирмата, преустановява веднага работа.

„Обадиха ми се около 18:00 часа, точно преди планувано излизане от града. Отидох веднага да огледам. Влязох с колата си през бариерата, паркирах я на паркинга и излязох от нея – нито съм бил с качулка, нито шапка. Започнахме да оглеждаме конструкцията, като откъм ул. „Варшава“, където е единственият трафопост, който захранва стадиона чух шум. Той е много специфичен при късо съединение. Веднага отворих разпределителната касета, и видях обгорелия кабел. Премахнах кабела, след като разкачих напрежението, но шумът продължи. Нямах никакво оборудване и за това спрях тока, тъй като имаше опасност от пожар или да се случи тежък инцидент с жертви“, каза управителят на фирмата. Същата вечер с него се е свързал служител на клуба, който се казва Назар и му е съобщил за проблема, а Анадолиев му казал, че сутринта ще има група, която да работи по отстраняването на аварията.

„На сутринта започнахме да работим по отстраняването на аварията. В понеделник пуснахме тока, имаше  представители от клуба и Общината, като има и снимков материал. Учудващо е за мен как някакви хора твърдят, че съм слагали мишки и други абсурдни неща. Резултатите от работата ни са ясно описани хронологично в позицията, която публикувахме в понеделник“, каза Анадолиев.

Ето позицията на Ботев, публикувана на 14 февруари в 18:53 и тази на Динамик Електрик Груп“ ООД, публикувана на 12 февруари 15:48 часа.