ФК ЦСКА 1948 дръпна леко за евробаража, след като победи с 2:1 носителя на купата Ботев (Пловдив) в Бистрица и има точка преднина пред Арда, която се справи с 3:1 със “Славия” у дома.

Така кръг преди края на Славия вече няма никакви шансове да заеме седмото място, което дава право на допълнителния мач срещу третия в класирането за определяне на втория ни участник в квалификациите за Лигата на конференциите.

В Кърджали резултатът бе открит от Тонислав Йорданов, който свали топката с гърди на десния си крак и прониза Светослав Вуцов.

В 41-ата минута Денислав Александров елиминира играч на Арда и шутира. Господинов изби, а топката попадна в Тони Тасев, който пък намери Владимир Николов. Той добави кълбото в мрежата за 1:1, но последва сигнал за засада. След дълъг преглед на ситуацията от ВАР главният съдия Михаел Павлов призна попадението.

Арда излезе напред в резултата за втория път в 62-ата минута. Иван Тилев изпълни коварно пряк свободен удар с центриране на близката греда. Там Светослав Вуцов не успя да улови, а само изби топката, която впоследствие бе добавена във вратата му от Пламен Крачунов.

Четири минути преди края на редовното време топка, центрирана от корнер, стигна до свободния Иван Коконов, който с плътен шут с десния крак я прати в мрежата на “белите” за 3:1.

В Бистрица Ботев поведе с дебютния гол на младия нигериец Кристиан Нвачукву в 50-ата минута, когато бе забравен от защитата на домакините и пое отбита топка от защитата.

Недялко Пишчевич успя да запази сезона на ФК ЦСКА 1948, като изравни в 80-ата минута. Отново той донесе важната победа с попадение в добавеното време.

Така в последния кръг двата отбора играят като гости на тези, на които не им пука повече. ФК ЦСКА 1948 гостува на Славия, а Арда е в Пловдив.