Украйна осъществи пълен обрат срещу Словакия и така записа първа победа на Евро 2024. "Жълто-сините" губеха с 0:1 и стигнаха до обрат с 2:1 в среща от Група Е на шампионата.

Така ситуацията в групата става доста интересна, като към момента три от отборите имат по три точки в актива си – Румъния, Украйна и Словакия.

Още в 10-ата минута словаците имаха отличен шанс да стигнат до попадение, като Хараслин се озова на стрелкова позиция, но Трубин спаси.

Минута след това Словакия стигна отново до положение, като този път Шранц стреля от малък ъгъл, като Трубин някак си успя да спаси.

В 17-ата минута при третия си шанс Словакия все пак откри. Хараслин центрира топката към далечната греда за Шранц, който се пребори с лекота със Зинченко и вкара.

В 28-ата минута Мудрик изведе прекрасно Довбик в наказателното поле, а той елиминира Шкриниар, но Пекарик успя да го блокира.

6 минути по-късно Тимчук удари греда за Украйна и пропусна прекрасен шанс да изравни.

"Жълто-сините" излязоха преобразени през втората част.

В 54-ата минута те успяха да изравнят чрез Шапаренко.

Двайсет минути по-късно Яремчук нацели гредата в полза за Украйна, като в ситуацията нямаше абсолютно никакъв късмет.

В 80-ата минута Яремчук направи обрата в срещата пълен.

Шапаренко изведе с пореден дълъг пас резервата Яремчук. С това си подаване беше преодолян високия блок на отбраната на словаците, а Яремчук овладя и пусна топката между краката на Трубин.

Милан Шкриниар опита да избие, но го стори вече, след като топката беше преминала словашката голлинията – 2:1 за Украйна.