Фернандо Вердаско зарадва феновете в “Арена Армеец” с победа над миналогодишния финалист Мариуш Копил - 6:2, 4:6, 6:1 - за 1 час и 41 минути игра, за да се класира на 1/4-финалите в София. Той е вторият сигурен участник в тази фаза през днешния ден, след като по-рано с успех се поздрави и Мартин Клижан.

Очаквано сервисите и на двамата бяха много важни за развитието на двубоя, като Вердаско цялостно намали нивото си на игра във втория сет и това се отрази негативно. Той все пак успя да запази здрави нерви за следващия сет, когато пък вече Копил се пропука в няколко решителни точки и допусна пробиви за 1:3 и 1:5. Вердаско пък направи двойна грешка при първия си мачбол, но после нямаше проблем да приключи двубоя в своя полза.

Испанецът отстрани в предишния кръг Александър Лазаров, като срещу Копил имаше много по-добра успеваемост при вторите си сервиси и спечели две трети от разиграванията при тях.

На четвъртфиналите Вердаско ще се изправи срещу Матео Беретини, който снощи елиминира първия поставен в схемата Карен Хачанов. Заради загубата и неуспешно защитените точки пък Копил от 56-и ще се смъкне до най-малко 70-о място в световната ранглиста.