Бившата приятелка на звезда от американския футбол се бори за живота си след ужасяващо сбиване, след като попадна в престрелка по улиците на Сейнт Луис.

22-годишната Ели Бентли най-накрая дойде в съзнание в събота, след като прекара две седмици в интензивното отделение след инцидента в 3 ч. сутринта на 25 февруари.  

Британката, която се е преместила в САЩ миналата година с тогавашния си приятел Индиана Василев, е излизала от колата си, когато е започнала престрелка.

Бентли е опитала да се прикрие, скривайки се под близък автомобил, когато куршумите започват да летят в квартал Гроув в Сейнт Луис.

Но без да знае, в колата, под която търсела убежище, се намирал шофьор от мъжки пол, който се опитвал да избяга от стълпотворението.

Полицията се е отзовала на мястото на инцидента на 25 февруари в 2:52 ч. след съобщения за стрелба, след като група се е опитала да се качи в грешната кола.

Заради объркването 35-годишният Андре Т. Уилсън уж открил огън по групата, като улучил 25-годишен мъж пет пъти в гърдите, се посочва в писмената декларация за ареста на Уилсън, съобщена от FirstAlert4.

След това се твърди, че Уилсън е избягал пеша от мястото на инцидента, докато жертвата е откарана в болница в критично, но стабилно състояние.

В същия момент свидетели съобщават, че са сигнализирали на отзовалите се полицаи, след като Бентли е била ударена при сбиването, преди да бъде влачена няколко пресечки надолу по улицата.

Предполагаемият шофьор на автомобила бързо е идентифициран като 25-годишния Дионте Тейлър, на когото е повдигнато обвинение за напускане на мястото на произшествие, причинило телесна повреда.

След това седмица след стрелбата прокурорите обвиниха Уилсън в нападение от първа степен, въоръжено престъпно действие, незаконно използване на оръжие и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Той е задържан без право на гаранция. 

Бентли е откараан в болница с няколко счупени крайника и е настанена в интензивното отделение за две седмици, преди да бъде освободена в събота.

Оттогава тя е претърпяла пет големи възстановителни операции и в близко бъдеще ще й бъдат направени допълнителни операции.

Оттогава семейството ѝ е пристигнало от Обединеното кралство, за да бъде до нея, докато тя продължава да се възстановява, като е създадена страница в GoFundMe, за да се помогне за покриването на нарастващите медицински разходи.

Адвокатът ѝ Бен Тобин обаче казва, че пътят ѝ към възстановяването ще бъде дълъг.



Тя тъкмо беше излязла от колата, когато започна стрелбата - обясни той пред The Sun.

"Тя се скри зад друг автомобил, докато стрелбата спре, но тогава човекът, зад чиято кола се криеше, я удари, прегази я и я влачи няколко квартала.

Тобин заяви, че Бентли няма връзка с нито една от страните, участвали в стрелбата, и е просто нещастен случаен свидетел.

Била е сигурна, че ще умре, докато е била влачена под автомобила - каза той.

'През цялото време тя лежеше там и се опитваше да се задържи и да направи каквото може, за да не се окаже изритана под колелото'.

Тобин отбеляза, че видеозаписите показват, че шофьорът, който е блъснал Бентли, е знаел за присъствието ѝ, когато е избягал от мястото на инцидента, прегазвайки я при това.

Въз основа на видеозаписа няма как лицето, което я е блъснало, прегазило и повлякло, да твърди, че не е знаело, че тя е била под автомобила, когато е потеглило - каза той.

Свидетелката на ужасяващото блъскане и бягство Моли Швайн заяви, че в ранните часове на сутринта е била събудена от писъци откъм близкия си апартамент,

"Чух го да крещи: "Застреляха ме" и всичко стана съвсем реално", разказа тя пред FirstAlert4.

Бентли, който е родом от Бингъм, източно от Нотингам, се премести в Мисури миналата година, когато 23-годишният Василев се присъедини към отбора от МЛС Сейнт Луис ФК.

Василев, родом от Савана, Джорджия, подписа с Вила от през 2020 г., но направи само четири участия с екипа, след като беше освободен под наем, за да играе за Бъртън Албиън, а след това за Челтнъм Таун. Той е от български произход. Неговите родители са от Сливен и той споделя, че обича да посещава България.



Най-накрая той се завръща в Щатите през 2021 г., като играе два сезона с Интер Маями, преди да подпише със Сейнт Луис Сити миналата година.    

Междувременно Бентли завърши миналото лято университета в Йорк със специалност математика и физика.