Невиждана спецакция е предвидена за утре в Костенец, научи ПИК от отлично осведомен полицейски източник. Местните униформени твърдят, че познават добре убиеца Стоян Зайков - Чане и са категорични - той няма да се предаде. Затова за утре, по непотвърдена все още информация, са мобилизирани 8000 военни и полицаи, които ще затегнат кръга около евентуалното местонахождение на психаря, който се укрива вече седми ден.

Първата жертва на Чане стана изгората му Милена, от която има 15-годишен син. Жената бе разстреляна хладнокръвно, след което Зайков изчезна безследно. Втората жертва на безмилостния убиец стана неговият братовчед Валентин. Според една от версиите, именно в неговата къща се е укривал Чане, но по неизвестни засега причини е проникнал през прозорец в дома и е застрелял роднината си с преправена ловна пушка. 

"Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които за съжаление и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал", заяви на брифинг тази вечер главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

"Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които за съжаление и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал", заяви още главният секретар на МВР.