Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи Любчо Д. (62 г.) от Ямбол. Той беше признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието. 

Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в Ямбол в тази част като правилна и законосъобразна. 

Катастрофата е от 11 юни 2016 г. в Ямбол на кръстовището на улиците "Граф Игнатиев" и "Драма", след магазин "Кауфланд". При слънчево време с добра видимост и суха настилка възрастният мъж, управлявайки "Фиат Палио“ след употреба на алкохол - 1,84 промила, връхлетял с автомобила си върху преминаващите по пешеходната пътека две жени.

От удара телата на пострадалите били качени върху капака на автомобила, пренесени и отхвърлени от него напред и надясно, като паднали на пътното платно. След инцидента подсъдимият заобиколил жените, преминал през кръстовището, завил наляво и навлязъл с автомобила по съседна улица като напуснал мястото на пътно¬транспортното произшествие. 

Свидетел на катастрофата го последвал със своя автомобил и междувременно сигнализирал органите на реда. При задържането му Любчо видимо бил в нетрезво състояние и говорел неясно. Пострадалите пешеходки били транспортирани за медицинска помощ и лечение в болницата в Ямбол. Едната починала два дни по-късно. 

Въззивната инстанция намали срока на наложеното на Любчо Д. наказание лишаване от право да се управлява МПС от завинаги на шест години. Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.