Уличният художник Банкси представи ново произведение за Свети Валентин. Последната му творба се намира Магейт, Кент. Фокусът пада върху домашното насилие.

На рисунката, изобразена на фасада на сграда, се вижда жена, облечена с дрехи в стил 50-те години на миналия век, с ръкавици за почистване.

Тя бута някого, вероятно съпруга си, в изхвърлен фризер, но това, което можете да видите от него, са краката му, стърчащи от края.

Въпреки това, произведението е коментар на масовия проблем с домашното насилие в Обединеното кралство и в чужбина.

При по-внимателно вглеждане може да се види, че жената е с насинено око и избит зъб.

Изображението е споделено от неговите почти 12 милиона последователи в Instagram, носи името „Спирала за Свети Валентин“.

Разказ от първо лице за болката и страха ВИДЕО

Това първото завръщане на твореца във Великобритания от повече от година, откакто произведе хиляди тениски, за да събере пари за казуса Colston 4 в Бристол.

Творбата е типична за стила на Банкси и съчетава околната среда, преобърнат изхвърлен фризер, с изкуството му да прави коментари по социални или политически въпроси.

За първи път се появи в понеделник сутринта и беше забелязан от местните жители, което даде тласък на спекулациите, че може да е друг Банкси - но това все още не е потвърдено.

Местната жителка заяви пред BristolLive, че го е видяла в понеделник сутринта, след като паркиран ван се е отместил от мястото, а той е зад него.

Това не е първият път, когато Банкси създава изкуство в Кент. През 2017 г. той направи произведение, което изобразява мъж на стълба, който отрязва звезда от знамето на ЕС.

Не е и първият път, когато прочутият уличен артист отбелязва Деня на влюбените, тъй като преди три години той пусна нова версия на Момичето с балона - едно от най-известните му произведения.

След това на стена на къща в Бристол той показа как момичето спуква балона с катапулт, който хвърля розови листенца по стената.

Превод: GlasNews.bg