По време на митинг в Атина група украинци нападнаха участниците и раниха 7-годишно момиченце, което има две гражданства – руско и гръцко.

Подробности за инцидента съобщава РИА Новости, позовавайки се на думите на майката на пострадалото момиче. По думите на жената те пътували в колона, полицаите блокирали пътя и ги помолили да завият по друга улица, където имало капан. От всички страни имало украинци, светофар и никой не можел да мине.

В един момент знамето на Руската федерация било изтръгнато от момичето, ударило го с пръта по ръката и я ранили до кръв.

Освен това нападателите извадили гръцкото знаме от другата страна на колата и счупили стъклата от двете страни.

Жената се оплаква, че дори полицията не се е намесила в случващото се. Само предупреждавали всички да си тръгват, т.к. имало много украинци. Още повече, че детето е било нападнато от мъж, който е бил като "зомби", разказва майката на момичето.

„Аз крещя „Не докосвайте детето!“ А мъжът взе знамето и го удря с тоягата! Как може мъж да удари дете?”, разказва жената.

В болницата на детето е оказана помощ, родителите написаха изявление до полицията и все още са възмутени, че служителите на реда са ги изпратили при тълпата украинци.

Между другото, в друг район двама гърци, участващи в митинга, чиято кола изостана от колоната, също бяха нападнати от тълпа. И от тях се опитали да грабнат руското и гръцкото знаме. Един от нападателите разбил главата на участник в протеста с месингови кокалчета.

Жертвите казват, че агресорите са мигранти от Грузия.