Шокиращо престъпление стана в Баден-Вюртемберг, Германия: на път за вкъщи 23-годишно момиче беше брутално нападнато, отвлечено и изнасилено. Нападателят държал младата дама 23 часа.

Според полицията инцидентът е станал в петък в Райхенбах ан дер Филс. Съобщава се, че 23-годишната жена от Плохинген се прибирала от работа около 20:15 часа. Пътят й минавал през няколко поляни. Някъде там престъпникът се скрил. На едно от безлюдните места той й препречи пътя и заплашвайки с нож, я принудил да го последва. 36-годишният мъж довел жертвата в лятна къща, изнасилил я и след това я заключил.

В 23:00 часа семейството на момичето се свързало с полицията, тъй като тя не се е прибрала. Търсенето продължило цяла нощ и на следващия ден. Едва в 19:30 ч. в събота местните са уведомили служителите на реда за лятната къща, в която от време на време е забелязван неизвестен мъж.

Полицията огледала жилището и установила, че вътре има 23-годишна жена. Впоследствие тя успяла да излезе през прозореца. Пострадалият е откаран в болница с леки наранявания.

Както бе отбелязано, нарушителят се е опитал да избяга в неизвестна посока. Служителите на реда обаче успели бързо да открият и задържат изнасилвача. При ареста мъжът се наранил с нож, така че и той бил откаран в болница.

„Справям се добре“, казва 23-годишната Селин във видео, което тя публикува онлайн. С видеото си германката реши да покаже на света и на своя мъчител, че е по-силна от него.

Във видеото Селин описва какво е трябвало да издържи в плен. „Седейки в къщата, чувах всичко - дронове, хеликоптери, полицейски сирени. Чувах и викове на хора и мъжа ми”, спомня си тя.

Но младата дама се чувствала безсилна. „Нямаше как да ме забележат, защото той ме заплаши с нож – трябваше да си мълча. Не можех да поема този риск. Опитвах се да говоря с него, опитвах се да бъда силна”, твърди потърпевшата.

Източник: www.bild.de

Според Селин Е., докато полицията се приближавала все повече и повече, похитителят не издържал и избягал. Малко след това служителите на реда го задържали. 

„Той беше психически много, много болен. По начина, по който говореше, можеше да се разбере, че просто е сломен", казва момичето.

„Заподозреният е бездомен и живее в лятната къща от края на декември със съгласието на собственика“, каза за bild.de комисарят на полицията Андреа Коп.

Междувременно жертвата е сигурна, че нападателят няма да избяга от наказанието: „Той ще плати за всичко, което е направил!“

Превод: GlasNews