Руски войници край Харков са починали, след като са изялиа отровени пълнени кифлички, дадени им като „подаръци“ от украински граждани. Това твърди украинско разузнаване.

"Вкусотиите" са поднесени от гражданите на Изюм, става ясно още от публикация във Фейсбук на Главното разузнавателно управление на Украйна.

Други 28 руски войници са в интензивно лечение след отравянето, като няколкостотин други също страдат от "тежки заболявания", след като са пили отровен алкохол, даден им от цивилни, предава "Daily mail".

Съобщава се, че Русия е отписала войските като „небойни загуби“, тъй като започва да насочва военните си усилия, за да се съсредоточи върху сраженията в района на Донбас в Източна Украйна, след като не успя да обгради Киев през първите шест седмици от войната.

Очаква се Изюм да види повече битки през следващите седмици. Това е град от стратегическо значение за Русия, тъй като ще позволи на войските да го използват като база за продължителни нападения в Донбас и даде възможност на Путин да снабдява войските си, тъй като градът е близо до руската граница. 

Контролът над града ще позволи на руснаците да се координират със силите, които се бият по-на юг в региона на Донбас, и ще разделят източния фронт и ще изолират южните сили на Украйна от тези, които се бият на север.

Отравянето идва, след като масови гробове на цивилни трупове бяха открити в покрайнините на Киев след отстъплението на руснаците, което беше заявено вчера.

Украйна: 410 тела са открити в Буча. Maxar публикува снимки на масов гроб в града

Данните за кръвопролитието в Буча са ужасяващи, Русия трябва да спре тази война

Откриха телата на 57 души в масов гроб в Буча