В Щутгарт, столицата на Баден-Вюртемберг, се проведе пореден проруски митинг под мотото „Против дискриминацията на рускоговорящите“. 

Демонстрантите на събитието в Щутгарт призоваха за „прекратяване на русофобията“ и се обявиха срещу „дискриминацията на рускоговорящите деца в училищата“. Преди да се раздвижат колоните, прозвучаха химните на Русия и Германия, а хората танцуваха и пееха под звуците на руската народна песен „Калинка”. Полицията не е регистрирала инциденти или сериозни нарушения на пътя.   

Управляващият орган по-рано постави сурови условия: митингът не трябва да има никаква връзка с войната в Украйна, към което се придържаха демонстрантите. Регистрирани са 190 автомобила. Инициаторите на митинга се нарекоха "рускоезични". Около 20 контрадемонстранти се събраха наблизо за проукраински митинг. 

В Любек (Шлезвиг-Холщайн) в събота, 9 април, се проведе демонстрация под мотото „Срещу омразата!“, в която участваха 150 души. Йога събитието се превърна в пропутинов митинг, използващ знаци за противоконституционни организации. Полицията отстрани четирима участници от митинга за „нарушение на условията и подозрение за извършване на криминални престъпления“ и образува наказателно дело.  

 

Допълнителни проруски демонстрации са планирани този уикенд в няколко германски града, включително Хановер и Франкфурт. В някои случаи използването на определени знаци беше предварително забранено.