Италийската полиция е открила произведение на изкуството на Банкси (художник на графити от Бристъл), което е било откраднато от театъра Батаклан в Париж миналата година.

 Източници на полицейските сили от централния италиански регион Абруцо заявиха в сряда, че едно от техните звена е открило картината в провинция Терамо.

 Източниците не бяха упълномощени да говорят и отказаха да дадат повече подробности за разследването, което ги доведе до откритието.

 Очаква се италианският прокурор, който ръководи разследването, да даде подробности на пресконференция, посочват източниците.

 Картината е открадната през януари 2019 г.

 Банкси рисува стенописа на изходната врата на театъра след терористичната атака през ноември 2015 г. срещу Батаклана, при която загинаха 90 души. Тя изобразява тъжно изглеждаща забулена фигура, гледаща надолу и се смята, че е почит към оцелелите от това нападение.

 Атаката срещу Батаклан, която се случи по време на концерт в препълненото място, беше част от координирана поредица от атаки срещу френската столица през нощта на 13 ноември 2015 г.