Бивш екстрасенс от ЦРУ твърди, че вече е казал на властите къде се намира тялото на изчезнало френско малко дете, преди турист да се натъкне на останките му в събота (30 март).

Емил Солей изчезнал от ваканционния дом на баба си и дядо си в Ле Верне във френските Алпи на 8 юли миналата година и за последен път бил видян да се разхожда сам по улица в малкото селце, което има само 25 жители.

Полиция блокира село заради симулация за откриване на малко дете


След като роднините му вдигат тревога, започва трескаво издирване на двегодишното момче, но в крайна сметка "мащабното" издирване е прекратено след пет дни.

Полицията заяви, че ще проучи събраната до момента информация, като същевременно ще продължи да разследва обстоятелствата около изчезването на Емил.

През последните девет месеца следите са останали неизяснени и длъжностните лица не са предоставили никаква важна информация по случая.

Но през уикенда турист в отдалечен район на Франция открива човешки останки, за които по-късно съдебните лекари потвърждават, че са на Емил.

Твърди се, че неназованият пешеходец е намерил черепа близо до селцето Ле Верне, близо до мястото, където малчуганът изчезна миналата година, след което е занесъл костите в местния полицейски участък.

Полицията заяви пред Le Figaro, че "би предпочела останките да не са докосвани", и сега се опитва да установи как останките са били пропуснати, въпреки че екипи старателно са претърсили района.

"Търсим всяка следа и всяка улика", заяви пред репортери командирът на полицията Пиер-Ив Барди.

Мари-Лор Пезан, говорител на жандармерията, добави: "Има вероятност тези кости да са били отнесени там от някой или животно, или от климатичните условия, които може да са променили района."

След новината за ужасяващото откритие бивш екстрасенс от ЦРУ твърди, че вече е определил района, в който ще бъде намерен Емил, като е използвал техника, известна като "дистанционно гледане".

Майор Ед Деймс, който е бил офицер по операциите и обучението в съвместното звено за психическо разузнаване на ЦРУ и армията, заяви, че са му били необходими два дни, за да открие местонахождението на малкото момче.

74-годишният мъж предоставил на "Сън" имейли, от които става ясно, че през декември той е изпратил имейл до полицията, в който твърди, че изчезналото малко дете се "намира на полето или в близост до него".

Впоследствие стана ясно, че този участък земя, за който говори майор Деймс, се намира в непосредствена близост до мястото, където са намерени останките на Емил.

"Отне ми два дни", казва той пред изданието. "Веднага се нахвърлих върху него. Знаех, че става въпрос за сериозен случай и чувството за спешност е голямо".

Бившият агент на ЦРУ преди това е участвал в секретен проект, който вдъхновява филма от 2009 г. "Мъжете, които гледат кози" с участието на Джордж Клуни и Юън Макгрегър.

Трагедия! Откриха останките на изчезнало дете СНИМКА

Родителите на Емил, Мари и Коломбан Солей, разказват за "болката и скръбта си" в изявление, предоставено на пресата на Великден чрез техния адвокат Жером Триумф.

"Тази сърцераздирателна новина беше страшна... (Те) знаят в тази неделя на Възкресение Христово, че Емил бди над тях в светлината и нежността на Бога", каза той.

"Мари и Коломбан биха искали да благодарят на всички, които им помогнаха и ги подкрепиха, както и на разследващите съдии и следователи за тяхната работа, професионализъм, лична ангажираност и човечност, които бяха голяма утеха за тях, през последните месеци и особено в този ден... Но болката и скръбта остават.

"Дойде време за траур, съзерцание и молитва."