38-годишната Кристина Йоксимович беше намерена мъртва в дома си в Бининген, близо до Базел, Швейцария , през февруари тази година. Те е бивша манекенка, коронована за Мис Северозападна Швейцария, и през 2007 г. е финалистка за "Мис Швейцария".

Според местния информационен бюлетин BZ Basel, съпругът на Кристина - Томас, на 41 години и баща на двете деца на жертвата, е признал за убийството по време на разпит през март и твърди, че е било при самоотбрана, след като тя го е нападнала с нож. 

Решението на съда гласи, че Йоксимович е била удушена до смърт. В доклада от аутопсията, включен в решението, се казва, че тялото й след това е било разчленено в перално помещение с прободен трион, нож и градински ножици. Части от тялото след това били нарязани с ръчен блендер, „пюрирани“ и разтворени в химически разтвор.

Томас е бил арестуван в деня след като тялото на Йоксимович е намерено, и първоначално е казал на следователите, че я е намерил мъртва и е разчленил тялото й в пералното им помещение в паника. Съобщава се, че Томас, която е швейцарска гражданка, е била арестувана ден след като останките й са били открити от „трета страна“.

Изданието пише, че съпругът на Кристина е подал молба за освобождаване от ареста, която обаче е отхвърлена от Федералния съд в Лозана днес, с мотива, че той е направил пълни самопризнания за убийството на жена си.