"Най-малко 20 руски генерали и 15 бойци от частната военна компания "Вагнер" са убити в Украйна от бивши бойци на подразделение за специални операции на британските въоръжени сили", пише британското издание  "Дейли стар".

Източник на вестника каза, че 12 ексбойци от САС, сред които ветерани от Ирак и Афганистан, са заминали малко след началото на руската агресия срещу Украйна (24 февруари), за да подпомогнат армията под командването на Киев.

Украински части разстреляли пленени руски войници край Буча! ВИДЕО 18+

"Към днешна дата вследствие на действията на бившите спецбойци са ликвидирани най-малко 20 генерали. Ексвоенните убиха и като минимум 15 командири с различен ранг от частната военна компания "Вагнер"", посочи събеседникът на британския вестник.

Мъжете са на възраст между 29 и 62 години. Сред тях има снайперисти, сапьори и медици.

Хиляди британци се бият срещу Русия в Украйна, пише "Дейли стар". Според изданието доброволците от страната са втория по големина чуждестранен контингент. Те се позовават на грузинския командир Мамука Мамулашвили.

Според него общия брой на чуждестранните доброволци е 20 000 души, а цели 3000 от тях са великобританци. След тях трети по брой се нареждат американските доброволци.

Мамулашвили, който е водач на грузинския легион, смята, че огромна част от желаещите да се включат в битката нямат нужния опит. И споделя, че от 80% от всички желаещи малцина са годни да се включат в ръководената от него част.

Припомняме, че съда на Донецката народна република осъди на смърт  британците Ейдън Аслин и Шон Пинер и мароканеца Саадун Брахим. Присъдата им ще бъде обжалвана.

Извънредно: Осъдиха на смърт британци, заловени в Украйна

Тримата бяха съдени по текст от НК на ДНР за тероризъм, както и за опит за насилствено превземане на властта в ДНР. Те са обвинени затова, че са участвали във военните действия като част от Въоръжените сили на Украйна.

Всички задържани са се предали при Мариупол. Британците писаха писмо до Борис Джонсън с молба да съдейства за размяната им с руски военнопленници. Аслин е воювал в Сирия на страната на кюрдските сили преди да се ожени за украинка от Николаев. 

Първите доброволци от Международния легион вече са в окопите край Киев СНИМКА