Британска тийнейджърка, чиито доходи са £12 000 годишно, успя да си купи жилище още докато е на стаж като медицинска сестра.

Младото момиче вярва, че това ще й донесе повече сигурност и по-качествен живот в бъдеще. Крупната покупка тя финансира с лични спестявания, но и ипотека от цели 40 години.

19-годишната Изабела Хънтър си купила двустаен дом с гараж в град Дърхам, Кумбрия. Имотът е на стойност £107 000 и се явява недостъпен за много от нейните връсници.

Нейният успех печели вниманието на местно предаване за домове. В него водещата изразява тезата, че повече младежи биха успели да си купят дом, но при положение че живея по-скромно. Тя споделя, че е закупила първия си имот едва на 21 години, но тогава животът е бил по-евтин и е нямало много от изкушенията на днешния свят.

Изабела Хънтър също е направила много изключения, за да може да си позволи собствен дом. Тя признава, че излизала по-рядко от останалите си приятели. Също винаги си носила храна от вкъщи вместо да харчи пари навън.

 “Мотивацията ми остана защото знаех какво искам, и че малките жертви ще се отплатят когато имам собствено място”, споделя тя.

Тя започнала работа на 15 години и си отворила спестовна сметка на 16. Докато учила в колежа работила в лекарски кабинет през свободните си дни и по време на уикендите.

“Аз съм спестовник по душа. Когато получа заплатата си, преди да платя каквото и да е, прехвърлям част от сумата в спестовната си сметка”, споделя Изабела.

Това й позволява да спести сумата от £17 000, които стават първоначална вноска за ипотеката на дома. Но каква е мотивацията на младото момиче за подобно решение?

Изабела споделя, че личната собственост би й дала независимост, а и изплащането на дома ще излезе далеч по-изгодно то плащането на наем. Плановете на момичето не стигат до тук. Тя планира да закупи втори имот, който да дава под наем.

Майката на Изабел Кери споделя, че дъщеря й била пестелива и самостоятелна  още от малка. Като сочи за пример, как си купувала това, което иска сама. Това правила като пестила парите, които й давали за джобни, както и тези, които получавала от своите баба и дядо.

Историята на младото момиче, споделена в популярното телевизионно предаване, носи и доза негативи за водещата. Тя бива обвинена, че тази покупка е невъзможна за други младежи, които се намират в по-тежко материално положение.

Превод: GlasNews.bg