Мъж и жена се озоваха в "грешната" държава, след като са се качили на неправилния полет на Ryanair за дома си.

33-годишната Елиз Малия и 41-годишният Джеси Джезекел са се прибирали от така необходимата почивка във Франция, когато се озоваха на около 1300 километра от дома им в Обединеното кралство.

След като се качили на самолет в Марсилия, двамата не разбират, че летят до Мадрид – а не до Станстед – докато не става твърде късно, пише ladbible.com.

Двойката първо предполага, че бордните им карти трябва да са неправилни, след като са ги сканирали три пъти преди полета, но когато проверяват, те са ясно обозначени на Станстед.

"Ние бяхме объркани, както и стюардесите", разказва Елиз. "Накрая се прибрахме вкъщи, но все още нямаме представа как се случи всичко това", добавя тя.

Двамата са се панирали на самолета, а всички са ги помислили са откачени, докато не са показали бордните си карти.

"Как никой не е забелязал нашите бордни карти или че има двама допълнителни пътници в полета? Със сигурност не трябва да можете да се качите на грешен самолет, без никой да забележи!", посочва Елиз.

От самолетна компания обясняват, че пътниците не са се ориентирали правилно.

"Г-н Джезекел и г-жа Малия се качиха на полета си от Марсилия до Лондон Станстед през правилната изход.Тези пътници обаче не успяха да следват определения маршрут до самолета, излитащ за Лондон Станстед, прекосиха неразрешена зона и погрешно се качиха на полет, излитащ за Мадрид. 

"И двамата пътници успяха да заемат същите места, които бяха резервирали за първоначалния си полет, тъй като този полет не беше напълно резервиран, като по този начин никой не ги предупреди за грешката си в момента. Съобщение, уведомяващо пътниците за крайната им дестинация и очакваното време на пристигане, се прави преди всяко излитане на полета – което би трябвало да предупреди пътниците, че са били на грешен самолет.", обяснява говорителят на Ryanair.