Проливни дъждове и силни бури имаше през изминалата нощ в Южна Германия. Най-засегната е провинция Бавария. В Нюрнберг се наложи водолази да спасяват двама души от покрива на автомобил, пропаднал в наводненото метро.

В четвъртък следобед и през нощта срещу петък през Бавария премина силна буря, която причини щети най-вече в Нюрнберг. Според говорител на полицията няколко метростанции са се напълнили с вода за много кратко време.

В някои случаи автомобилите са били напълно потопени. Пожарната служба съобщи също, че се е наложило водолази да спасяват хора от покрива на автомобил - те се качили на покрива, след като колата им заседнала в наводненията.

Много пътища също са били наводнени, което е довело до проблеми с местния обществен транспорт и хаос в движението, предаде БНР.

Освен това мазетата на много домакинства бяха наводнени, което означава, че често се е налагало да се вика пожарната команда на Нюрнберг, за да изпомпва водата.

Друга сложна операция трябваше да се проведе в Техническия университет, където голям подземен паркинг беше наводнен на два етажа до партера.