Синьо-жълтото знаме вися в задния двор на германско семейство по-малко от 24 часа.

54-годишният Андреас и 50-годишната Кристиан от Берлин все още са шокирани от руините на любимата си лятна къща. В знак на солидарност с Украйна двойката закачила синьо-жълто знаме в задния двор на своята къща. А когато неизвестни подпалили мачтата на знамето, огънят се разпространил в сградата.

Според BILD миналата събота двойката решила да смени пиратското си знаме на украинско, но в неделя следобед нечия сляпа омраза унищожила не само знака на тяхната солидарност, но и усилията им през последните пет години.

„Това щеше бъде първата ни година без ремонт. Искахме да прекараме лятото тук“, казва Кристиан.

Източник: www.bild.de

Нападателите запалили дървения флаг, пламъците почти веднага се прехвърлили към беседката и унищожили по-голямата част от лятната къща. Фасадата, покривът, току-що ремонтираната баня, кухнята, скъпата газова скара, която Андреас получил за 50-ия си рожден ден, всичко изгоряло. Собствениците изчисляват, че общата щета на имота е около 50 000 евро.

Източник: www.bild.de

„Ние сме зашеметени, не можем да разберем откъде идва такава омраза“, казва мъжът.

Както стана известно, тъй като полицията подозира, че палежът е политически мотивиран, германската служба за държавна сигурност се е заела с разследването на инцидента.

Превод: GlasNews