Сградата на консулството на Германия в Киев е била ударено по време на днешното ракетно напазение.

Това съобщават източници от Външното министерство на Берлин.

Говорителят уточни, че сградата не се ползва от началото на войната.

На същия брифинг стана ясно, че Германия очаква да достави противовъздушна система на Украйна скоро. Още три ще бъдат получени от Киев следващата година, пише “Индипендънт”.

На косъм от смъртта: Ракета избухна край млада украинка ВИДЕО

Ракета е паднала тази сутрин на неколкостотин метра от посолството на Румъния в Киев, написа в Туитър румънският външен министър Богдан, съобщава в. "Адевърул", цитиран от БТА.

Дронове камикадзе излетяха от Беларус към Украйна, руският обстрел продължава


Румъния отвори отново посолството си в Киев в средата на май, след като дейността му беше спряна на 26 февруари, два дни след началото на руската инвазия в Украйна.

Днес посолствата на страните от ЕС са получили указание за спешна евакуация от Киев в полския град Жешов. Причината са подновените от тази сутрин масирани ракетни удари от страна на Русия по редица градове в страната.

В хотелско бомбоубежище по спешност е бил евакуиран тази сутрин и еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс, който е на посещение в Киев. Това съобщи самият той Туитър. Рейндерс пише, че въздушната тревога е била обявена още в 6.00 часа местно време, а в 8.00 часа са прозвучали първите взривове. Той и персоналът на хотела са били помолени да слязат в подземно убежище, където са охранявани от членове на украинските служби за сигурност и службите на европейската мисия, каза Рейндерс.

Украинската армия съобщи, че Русия е изстреляла най-малко 75 ракети срещу Украйна тази сутрин в рамките на серия от бомбардировки над редица градове в страната, съобщиха по-рано днес международните агенции.

Взривове разтърсиха Киев СНИМКИ