Кола на българка прегази деца в ясла край град Акуила. Инцидентът станал, след като 38-годишната жена паркирала автомобила си пред детското заведение, за да вземе двете си дъщери. Как се стига до трагичния инцидент разказва Антоанета Николова.

Експертите имат няколко основни версии за случилото се. Смята се, че сънародничката ни не е познавала добре автомобила, тъй като той не е бил неин. Предполага се също, че може да не е задействала ръчната спирачка.

Разследват българка за катастрофата, при която загина 4-годишно дете

В колата обаче имало и друго дете - момче. Най-вероятната причина за инцидента, смятат експертите, е именно то, тъй като свидетели разказват, че е било зад волана, докато колата се е движела преди да удари децата. Смята се, че то може да е освободило автомобила, докато е бил паркиран.

Четири деца остават в болница, информира "Нова". Добрата новина е, че едното от тях, което беше в тежко състояние, вече е по-добре. Припомняме обаче, че при инцидента загина едно дете.

Българката живее в Италия около десет години. Местните, които я познават, споделят добри впечатления от нея - включително родителите на загиналото момче. Тя е под домашен арест, докато се установят причините за случилото се.

Кола се вряза в ясла, загинало е дете