В британския Бирмингам има улица, на която са паркирани десетки Rolls-Royce, Bentley и Mercedes-Benz. Още повече, че луксозните коли са открити в един от най-бедните и криминогенни райони на града, пише The Sun.

колекция луксозни коли, авто колекция, ретро кола, паркингцял екран
Луксозните автомобили са собственост на братята Бъгси и Шукат Али Снимка: The Sun

Всички тези коли принадлежат на двамата братя Бъгси и Шукат Али. От години те колекционират и продават ретро автомобили. Британците събрали няколко десетки скъпи премиум коли, купувайки ги евтино.

колекция луксозни коли, авто колекция, ретро кола, паркингцял екран
Колекцията е доминирана от ретро Rolls-Royce и Bentley Снимка: The Sun

В колекцията на братята Али преобладават представителни Rolls-Royce и Bentley от различни години на производство. Те дори наскоро закупили два Rolls Royce Silver Spirit, които принадлежали на британското кралско семейство. За всеки от тях са платени 70 000 паунда ($79 000), въпреки че реалната им цена е около 200 000 ($225 000).

колекция луксозни коли, авто колекция, ретро кола, паркингцял екран
На улицата можете да срещнете коли на британското кралско семейство Снимка: The Sun

Освен това на улицата са паркирани рядък Mercedes-Benz 600 Pullman от 1961 г., няколко Porsche и Maserati. Първоначално колите били складирани в двора на къщата на братя Али, но много скоро не останало свободно място.

Колекционерите решили да паркират колите си на улицата, но има такса за паркиране и трябвало да плащат £600 на месец. Тогава братята отишли ​​при съседите - помолили ги да паркират колите близо до къщите им. Тъй като районът е беден, не всеки има кола и в района има достатъчно свободни места за паркиране.

колекция луксозни коли, авто колекция, ретро кола, паркингцял екран
Съседите на братя Али с удоволствие паркираха премиум коли при тях Снимка: The Sun

Съседите нямали нищо против - те се радват да видят Rolls-Royce или Bentley под прозорците си. Освен това братята Али често возят съседите си в луксозните коли и им помагат по всякакъв начин.

Превод: GlasNews