Джемайма Пакингтън от Обединеното кралство твърди, че може да види в бъдещето, като хвърли зелени аспержи във въздуха и интерпретира как кацат. 

Тя правилно е предвидила редица важни събития в миналото, от Брекзит и победата на Анди Мъри в Уимбълдън до завръщането на Big Brother в телевизията и напускането на Хари и Меган като водещи работещи кралски особи, пише Metro. Тя също така твърди, че е предсказала смъртта на Елизабет II, когато видяла счупената корона. Не всички нейни прогнози обаче бяха верни - тя каза, че Хърватия ще спечели Световното първенство по футбол през 2022 г., но те завършиха трети.

Недостиг на храна

Първото нещо, което журналистите си спомниха, беше кризата с разходите за живот. Джемайма прогнозира, че хората ще станат по-предпазливи, когато на хоризонта се появи недостиг на храна. Може би ще бъде разгледан въпросът за нормирането. Авторите на материала смятат, че прогнозата на гадателката се е оказала наполовина вярна. Все още не е възможно да се обмисли разпределение на храната, но по-рано тази година имаше широко разпространен недостиг на храна, след като лошото време и транспортните проблеми в Африка и Европа оставиха рафтовете на магазините празни.

Магазин, празни рафтове, недостиг на храна, криза на разходите за живот, хранителни стоки, пазаруване, париЦял екран
Снимка: Getty Images

Изданието отбелязва, че хората са станали по-умели, когато става въпрос за по-здравословна храна и намаляване на отпадъците, но това вероятно се дължи на кризата с разходите за живот и растящите цени на храните.

Хората ще се върнат към отглеждането на собствена храна

Градините ще бъдат прекопани и нивите ще станат още по-популярни. Това беше прогнозата на Джемайма Пакингтън.

Журналистите смятат, че хората могат да превърнат градината си във ферма, но не са забелязали това в голям мащаб, така че е по-вероятно да смятат тази прогноза за провал. Зеленчуковите градини наистина станаха популярни, но не изглежда тази популярност да се е увеличила през 2023 г.

Още кралски раждания ще бъдат обявени

Тук Джемайма не сгреши с прогнозата си. На 30 май принцеса Юджини и Джак Бруксбанк посрещнаха второто си дете, Ърнест Джордж Рони Бруксбанк.

принцеса Юджини, кралско семейство, деца, дете, роди дете,Цял екран
Принцеса Юджини и Джак Бруксбанк приветстват второто си дете Снимка: Instagram/Принцеса Юджини

Кралската племенница и банкерът Джак Бруксбанк се ожениха през 2018 г. В началото на 2021 г. се роди първото им дете Август, което принцесата понякога показва в социалните си мрежи.

И през 2023 г. стана известно, че ще има още едно попълнение в семейството на дъщерята на принц Андрю.

Проблемите с изменението на климата отново ще бъдат на преден план

Трудно е да се избегне разговорът за изменението на климата, когато улиците на големите европейски градове са редовно блокирани от протестиращи Just Stop Oil и големи събития са прекъсвани.

Тазгодишната конференция COP28 се проведе в ОАЕ, където след дни на преговори страните се съгласиха да се „откажат“ от изкопаемите горива. През юли генералният секретар на ООН предупреди, че ерата на глобалното затопляне е приключила и че светът вместо това е навлязъл в зловеща фаза на „глобално кипене“. Затова британските журналисти смятат, че гадателката е била права.

Джемайма Пакингтън също направи редица спортни прогнози, които бяха верни и не толкова верни.