Видео показва как звездата на футболния "Уест Хем" рита и преследва своята котка.

Кадрите от инцидента са споделени в приложението Снапчат, а предполагаемата причина за агрeсията е, че животното е направило беля.

27-годишният защитник Курт Зума е малтретил домашният си любимец в собствения си дом, който струва зашеметяващите 2 милиона паунда. Случаят е заснет от неговия брат Йоан в събота, ден след последния мач на Курт в първенството.

На видеото може да се види как футболистът пуска бенгалската котка на кухненския под, а после я рита като от силата на удара животното се търкаля няколко метра.

На други кадри се вижда как Зума замеря животното с вещи и го гони из къщата. Случката е заснета под бурния смях на друг присъстващ, а и пред очите на дете.

Самият Зума заявява, че дълбоко съжалява за поведението си.

"Искам да се извиня за действията ми. За това си поведение нямам извинение", казва той.

"Искам да кажа колко дълбоко се извинявам на всеки, който се е почувствал разстроен от видеото. Уверявам всички, че нашите две котки са в перфектво състояние и са здрави", продължава футболистът.

Зума споделя, че животните са обичани от цялото му семейство, а записаната случка е изолиран случай, която няма да се повтори.

От Уест Хем споделят в позиция, че ще се справят със ситуацията в рамките на клуба. Те осъждат клипа, като заявяват че по никакъв начин не толерират насилието над животни.

Междувременно организации за защита на животните изразиха притеснения от случая, като според тях срещу футболиста може да бъде повдигнато обвинение.

През юни миналата години максималната присъда за тормоз над гръбначни животни, което включва и котките, бе вдигната от 6 месеца на 5 години във Великобритания.

Виновните, сред които се нарежда и Зума, може да получат и тежка парична глоба.

Превод: GlasNews.bg