През нощта и сутринта на 23 септември неидентифицирани лица подпалиха службите за военна регистрация и вписване в Свободни и Хабаровск, администрации близо до Вологда и в Алтай. Това съобщава руският телеграм канал ШОТ.

Така през нощта на 22 септември в Свободное, Амурска област, неизвестен хвърлил коктейл Молотов в сградата на комисариата. Той паднал на асфалта и се запалил, като пострадала фасадата на сградата. Няма пострадали при атаката.

Сутринта на 23 септември в Хабаровск беше извършено нападение срещу комисариата, разположен на улица Узловая. Там подпалвачите оставили бутилката между решетките на прозорците на кабинета на началника на мобилизационния отдел и кабинета за съхранение на статистическа документация, след което я запалили. От военното управление са успели да спасят документите, като са потушили пламъците.

Горяха и две местни администрации - кметството в град Камишин (Волгоградска област) и селският съвет в село Целинни в Алтай.

Припомняме, вълна от палежи на службите за военна регистрация и вписване заля Русия в началото на лятото. Тогава горяха сгради в Белгород и Перм. Те подпалиха и военната служба за регистрация и набор в анексирания Крим. 

Превод: GlasNews