Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин заяви, че депутатите от долната камара на парламента нямат броня, депутатите, които отговарят на изискванията за частична мобилизация ще трябва да помогнат с участието си в специалната операция в Украйна.

"Има въпроси, които вълнуват нашите граждани. Отговорете им правилно... Тези, които отговарят на изискванията за частична мобилизация, трябва да помогнат, като участват в специална военна операция. Депутатите нямат броня", каза Володин в официалния си канал в Telegram.

По-рано заместник-председателят на комисията по отбрана на долната камара на руския парламент, депутатът от "Единна Русия" Юрий Швиткин публично обяви готовността си да отиде на фронта от трибуната на Държавната дума на Руската федерация . Народният избраник обясни, че сега голяма част от бившите му колеги участват в специалната военна операция на Руската федерация в Украйна.

Швиткин каза, че би искал „да бъде с тях в едни редици“, в близко бъдеще депутатът възнамерява да изпрати съответно официално обръщение до председателя на Държавната дума Володин с молба да му позволи да отиде в зоната на военните действия.

Превод: GlasNews