Камера за охрана запечата плашещия момент, в който британска двойка се опитва да се противопостави на крадец в испанския Магалуф, намиращ се на остров Майорка. Апашът нападнал семейството заради дизайнерски часовник, чиято стойност е над £67 000.

Кадри, публикувани от Гражданската гвардия на Испания, показват как туристите се борят с престъпника.

Неговият съучастник може да бъде забелязан на мотоциклет, наблюдаващ битката отстрани.

Само миг по-късно крадецът успял да повали туриста на земята, въпреки смелите опити на жена му да осуети нападението.

След това престъпникът бяга, след като го е успял да изтръгне бижуто от китката на мъжа, пише Metro.bg.

Гражданската гвардия публикува клипа след ареста на заподозрените – двама италианци на средна възраст.

 „Детективите са арестували двама италианци на възраст 44 и 57 години като заподозрени автори на насилствения грабеж  в Магалуф. Британски турист се разхождал в курорта със съпругата си, когато бил изненадан отзад от човек, който го бутнал на земята и след това го хванал за ръката, докато той сваля часовника си от китката си. „След последвала битка със съпругата на жертвата, той изтичал до мотоциклет, каран от втория заподозрян, който чакал наблизо“, разкрива говорител на полицията.

Въпреки жестокостта на атаката, британецът не е пострадал сериозно.

Заподозрените напуснаха Майорка много скоро след престъплението и се върнали в Италия.

Те били идентифицирани и арестувани, след като се върнаха на острова, където са издирени.

„Освен че са обвинени в грабежа, те са изправени пред обвинения в измама, тъй като са използвали фалшиви документи, за да наемат мотоциклета, който са използвали за извършване на престъплението“, добавиха от полицията.

Заподозрените са част от банда, специализирана в този вид престъпления, и се разследват по подозрение за извършване на други подобни престъпления.

Полицията в няколко части на Испания създаде специализирани групи за справяне с крадците на дизайнерски часовници, които обикновено идват от Неапол в Италия, Северна Африка или Източна Европа.