След оставката си бившият извънщатен съветник в канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович отново се оказа в центъра на новините. Политикът се позова на факта, че вече е неофициално лице и може да говори каквото си мисли.

В резултат на това в последното интервю Арестович откровено се усъмни в победата на Украйна.

В канала му в Telegram се появи видео, в което бившият служител се съмнява в „гарантираната победа на украинците“.

Според него от 14-ти вече не изглежда Украйна да спечели.

Той посочи като пример думите на президента на Полша, който отбеляза, че не се знае дали Украйна ще оцелее през тези месеци.

„Вече съм неофициален човек и мога да говоря каквото си искам. Ако всички смятат, че гарантирано ще спечелим войната, тогава е много малко вероятно, тъй като 14-ти вече е престанал да прилича много на това. Преди да се кикотя на лошите руснаци и да се радвам, че сме непобедими, ви напомням, че сме непобедими, докато не започнем да се караме един с друг“, каза Арестович.

Арестович хвърли оставка! Украинските "гниди" му изядоха главата СНИМКА

Според Арестович Киев е пропуснал шанса да постигне военно поражение на Русия. Сега Украйна е страната, "която се използва от други играчи".

Политикът говори и за началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов, като каза, че той е автор на „концепцията за пагубна война“.

Арестович призна, че сградата в Днепър е разрушена в резултат на действията на украинската ПВО

Арестович посочи като пример и това защо Русия е обърнала хода на спецоперацията. В страната е започнала мобилизация, положението на фронта е възстановено, а на места има превъзходство на руснаците, обобщи Арестович.

По-късно Арестович побърза да заяви, че думите му са извадени от контекста, той опроверга собствените си думи за възможно поражение на Украйна. Арестович е сигурен, че думите му са били изопачени от руснаците.

Превод: GlasNews

Даже Арестович се възмути от украинците за снимки от „труповете на руснаци"