Куриозна ситуация засне фотограф в Национален парк Ратамбор в Раджастан, Индия.

На снимката може да видим Бенгалски тигър, който с интерес набюдава група туристи, които са насочили в обратната посока своите камери.

Оказва, се че вниманието им било привлечено от друг хищник, криещ се в храстите и така те не видели мъжкия, изскочил на метри от джипа им.

Фотографът Арпит Куба споделя, че е щастлив от заснетата снимка, защото тя е изключително рядка.

В много от друтите сходни сюжети цялото внимание на хората е привлечено от тигрите, а този случай ситуацията е друга – разсеяните туристи предизвикват вниманието на обитателя на джунглата.

Куба споделя, че според него хищникът дори е бил учуден от абсолютната липса на внимание, което съпътства срещата му с конкретната група.

Причината е проста - всички туристи са насочили камерите си към храстите, където секунди преди това забелязали друга хищна котка. Тихото появяване на бенгалския тигър също му е помогнало да остане инкогнито.

Без съмнение туристите ще съжаляват за пропуснатия шанс.

Сибирски тигър уби служител в зоокът, после разкъса хищник СНИМКИ

Към момента около 70 представители на вида се срещат в Национален Парка Ратамбор. Това е голям успех за природозащитниците, защото преди 16 години броят на хищниците бил едва 25.

В цяла Индия попубацията на тигрите се изчислява на около 3000. Красивите, но страшни животни обаче все още страдат от сблъсъците си с хората.

Те стават жертва на преследване, бракониерство, а естествената им среда на живот постоянно се свива вследствие на земеделската и индустриална дейност.

Разсеяните туристи в Ратамбор, може да се успокоят, че не са единствените пропуснали близка среща с красиво диво животно.

При сходен инцидент група не успя да види огромен кит, който бе изплувал почти до лодката им.

Хората чакали търпеливо да заснемат именно морските обитатели, но за лош късмет били насочили камерите и вниманието си в друга посока. Така те пропускат впечатляващото появяване на бозайника от другата страна на борда.

Срещата е заснета от екипажа на друг плавателен съд.

Говорят близначките, нападнати от крокодил СНИМКИ

Превод: GlasNews.bg