По време на риболов в Бенгалския залив - уловена в мрежата риба син марлин прониза корема на един от рибарите и го уби, съобщава "Deccan Chronicle".

40-годишният рибар Моли Джохана от индийския щат Андхра Прадеш излязъл на среднощен риболов в компанията на други четирима рибари. Едва на сутринта обаче открили марлин в мрежата си. Рибата бил толкова голяма, че мъжете не можели да я качат в лодката. Тогава Джохана скочил във водата, за да помогне. Марлинът обаче внезапно се надигнал, нападнал индиеца и пронизала стомаха му с дългия и остър нос. Джохана починал на място.

Субхадип Гош, мениджър на клона на Централния изследователски институт по морски риболов, обяснява пред изданието, че марлините са много агресивни и плуват бързо. По думите му за 15 години изучаване на този вид риби той се натъкнал на няколко ранени рибари, но за първи път чува за убийство на човек от този вид риба.

Средната дължина на индо-тихоокеанския син марлин е 3,5 метра, но някои индивиди могат да достигнат пет метра дължина. Средното тегло на рибата е около 625 килограма.