Двама мъже спасиха тригодишно момиченце, което едва не падна от прозорец в Казахстан. Историята се разиграла в Нур-Султан, разказва Tengrinews подробности.

Изданието съобщава, че минувачи, които са видели дете, висящо от прозореца на 8-ия етаж, са се обадили в полицията. Полицаите отишли ​​на мястото. Междувременно жител на същия блок - Сабит Шонтакбаев, който отивал за работа, забелязал плачещото дете. 36-годишният мъж се втурнал към седмия етаж при съседите.

„След като се качи на прозореца, той, рискувайки собствения си живот, протегна ръка към момичето и буквално я хвана в движение преди пристигането на служителите на реда“, казаха от полицията пред изданието.

Оказа се, че тригодишното момиченце е само вкъщи. То сложило меки играчки под прозореца, качило се на перваза на прозореца и виснало на перваза.

На Сабит Шонтакбаев е представен апартамент, ще му се помогне с работата и погасяването на заеми. Награден е и със значка. По-късно се оказа, че в спасяването на момиченцето е участвал друг мъж, който не е заснет на видеото. Саги Жилкишиев задържа Сабит Шонтакбаев, докато спасява детето. Съобщава се, че на Жилкишиев е предоставен и двустаен апартамент.

Превод: GlasNews