Мисията на ЧВК "Моцарт" от САЩ в Украйна се провали поради пиянство на бойците, финансови нарушения, както и посещения на стриптийз клубове в Киев. Това пише американското издание New York Times.

Според колумниста на вестника Джефри Гетълман, той лично е стоял в „готина заседателна зала“ в жилищна сграда в Киев и е слушал изявленията на основателя на ЧВК Андрю Милбърн, че организацията на Моцарт е „мъртва“. Преди това имало критики към Киев.

Изявленията са направени от Милбърн в пияно състояние, но Гетълман подчерта, че това не променя същността.

Например, наемниците в Украйна бяха „много трудни за управление“, тъй като сред тях имаше много бойни ветерани с психични разстройства.

„Когато не работеха, те бяха привлечени от киевските стриптийз клубове и барове“, каза журналистът.

Един от легионерите на ЧВК отбеляза, че в групата в Украйна цари атмосфера на псувни и разврат. Влошаването на ситуацията настъпило с началото на паричните проблеми в ЧВК. По-специално се съобщава за увеличаване на случаите на дезертиране.

Припомняме, вчера основателят на американската ЧВК "Моцарт" Анди Милбърн съобщи, че организацията напуска Украйна. В същото време той намекна за възможно връщане на ЧВК под друго име.

В социалните мрежи Милбърн каза, че предишният ден "е бил последният ден" на ЧВК "Моцарт" в Украйна.

Превод: GlasNews