55-годишен мъж, за когото се предполагало, че е мъртъв и е бил погребан от близките си в неделя вечерта, се е прибрал жив и здрав в понеделник. Куриозният случай е от Банагаладпур, Индия.

Мурти е отишъл в Тирупур няколко дни по-рано, за да прибира захарна тръстика. Няколко дни по-късно той не се свързал с близките си и не се върнал. Синът му - Карти, получава телефонно обаждане от роднина в неделя сутринта, че баща му е намерен мъртъв на близката автобусна спирка, съобщава Times of India.

Мъжът разпознава тялото на бащата. Полицията регистрирала инцидента и предала тялото на семейството.

Ден след погребението обаче  Мурти неочаквано се прибра жив.

„Не можехме да повярваме на очите си, когато той влезе в къщата. Всички бяхме втрещени“, разказват близките на мъжа. Полицията пък започна разследване за истинската самоличност на погребания мъж. Извикани са лекари от държавната болница, за да ексхумират тялото и да направят аутопсия. 

Преди време бе съобщено, че жителите на град Мтата, Република Южна Африка, по погрешка са погребали непознат вместо изчезналия си син, когото са успели да върнат четири месеца след погребението. Семейството все още не знае кого е погребало.