Аржентиският град Кордоба е разстърсен от смъртта на 13-годишно дете. Того Исмаил се затворил във фризера в дома си и замръзнал до смърт. Полицията разследва инцидента, като работи по няколко версии.

Едната от тях е, че момчето платило с живота си, за да привлече внимание в социалните мрежи. Органите на реда преглеждат мобилния му телефон.

В Кордоба през последните дни е изключително горещо. Поради това се разглежда и втора теория – тийнейджърът просто да е искал да се охлади.

„Просто не разбирам как се е случило. Сигурно е било заради силната жега“, коментира майката на детето пред телевизионната програма ELDoce. Тя разказва, че синът ѝ се прибрал от футбол вечерта и отишъл в стаята си да спи. През нощта майката и бабата на момчето се събудили заради жега и нашествие на комари.

Били изненадани, че фризерът, който не трябвало да работи, бил включен.

„Когато майка ми отвори сандъка, тя откри сина ми напълно посинял“, разказва майката на Того.

Според нея момчето е искало да се охлади във фризера, след като си е взело душ, и вероятно е претърпяло токов удар, пише БТВ.

Полицията и Спешната помощ пристигнали веднага и откарали момчето в болница. Но било твърде късно - в клиниката лекарите само констатирали смъртта му в резултат на сърдечно-съдова недостатъчност.

Прабабата на Того също издъхнала, когато научила за смъртта на детето. 85-годишната жена почула инфаркт.