Пореден зловещ сценарий за отстраняването на Путин се появи в световния новинарски поток.

"Дейли мейл" публикува изказване на бивш служител на ЦРУ, който твърди, че руският президент може да бъде убит с чук в заговор на най-близките му съратници.

Даниел Хофман –  офицер служил в Москва, разказва, че причината ще бъде инвазията в Украйна. “Тези хора, които ще го направят, ще го организират тайно. Защото иначе ще бъдат убити от Путин. Така ще стане – рано или късно. Той ще умре”, казва Хофман.

“Никой няма да го пита – "Владимир, искаш ли да се оттеглиш?" Не, **бан чук в главата и ще бъде мъртъв”, казва Хофман.

Според него вариантите лидерът на Русия да се изтегли в санаториум са подигравка.

Бодигард на Путин, който носеше "ядрения му куфар", се опита да се застреля СНИМКИ

Хофман спекулира, че има три фигури, които биха застанали зад подобен заговор. Според него това са Сергей Шойгу, главата на Съвета за сигурност Николай Патрушев и директора на ФСБ Александър Бортников.

Според него те имат лидерски амбиции за наследството на Путин и ще следят стриктно да няма бунт при смяна на властта.

Аналогия с избора на чук като оръжие на убийството не е случайна. Направена е референция с отстраняването на Троцки, извършено по заповед на Сталин, който е убит от удар с алпийски пикел.

Междувременно друг шпионин твърди, че сценария за убийство може и да не се осъществи заради разклатеното здраве на Путин. Генерал-майор Кирило Буданов каза, че шпиони на Киев, инфилтрирани в Кремъл, са стигнали до потвърждение на тезите за разклатеното здраве на президента. “Путин няма дълъг живот пред себе си”, твърди той.

Путин изпадна в кома след неуспешна операция

С неговото състояние се спекулира усилено от началото на войната. Като слуховете дори пратиха руския президент в кома. Източници на британското външно разузнаване - MI6 дори твърдяха, че Путин е мъртъв, а ролята му се изпълнява от двойник. Според "Дейли стар" Кремъл крие смъртта му, за да задържи властта в страната.

Друга теза гласеше, че след неуспешна хирургична интервенция за отстраняване на раков тумор, Владимир Путин е изпаднал в кома. А обкръжението на Путин е започнало да подготвя т. нар. „транзит на властта“ – да се търси наследник на „трона“. Тази информация се разпространи в средата на юни.

Според нея президентът бил в интензивно отделение, където състоянието му се стабилизира с помощта на изкуствени системи за поддържане на живота. Твърдеше се, че при Путин са на лице всички признаци на инхибиране на рефлексите на мозъчния ствол, а тялото му не реагира на болка.

И тук се потвърждава идеята, че обкръжението на президента по всяка вероятност крие информацията за състоянието му

Отново според "Дейли Мейл" на руския президент му остават едва две или три години живот. Агент на ФСБ каза, че Путин страда от “тежка форма на прогресиращ рак”.

Меркел разкри истината за тремора си през 2019 г. и инцидента с кучето на Путин ВИДЕО

Шпионинът заяви, че лидерът ще живее не повече от още две – три години, като по думите му Путин губи зрението си. Информацията, че руският лидер страда от смъртоносно заболяване се появи като част от секретно съобщение от агент до бившия разузнавач от ФСБ Борис Карпичков.

Слуховете за здравето на Путин остават в зоната на догадките, но лекари, разузнавачи и медии ги разпространяват с охота. Междувременно той предприе първото си задгранично посещение от началото на войната. Владимир Путин пристига днес на работно посещение в Таджикистан, където ще се срещне с  Емомали Рахмон.

Превод:  GlasNews.bg