Бреговата охрана на САЩ е открила още отломки от подводницата "Титан", сред които се предполага, че има и човешки останки.

Бреговата охрана заяви, че възстановяването и прехвърлянето на останалите части е приключило миналата сряда и публикува снимка, показваща непокътнатия титанов капак на 22-футовия плавателен съд. 

Назоваха нова причина за смъртта на "Титан": може да е евтина батерия

Предполагаеми човешки останки са били внимателно извлечени от отломките на "Титан" и транспортирани за анализ от медици, заяви бреговата охрана.

Мисията, проведена от Военноморските сили на САЩ, е продължение на първоначалните операции по изваждане от дъното на океана на подводницата, открита на около 500 метра от "Титаник".

Преди това бреговата охрана съобщи, че е открила предполагаеми човешки останки заедно с части от подводница "Титан", в полето от отломки, разположено на дълбочина 12 500 фута, предава Daily Mail.

Разследващите смятат, че "Титан" се е взривил при спускането си в дълбоките води на Северния Атлантически океан на 18 юни.

Морският разследващ борд на бреговата охрана заяви, че следователи от Националния съвет по безопасност на транспорта на САЩ и Канадския съвет по безопасност на транспорта са се присъединили към спасителната експедиция, а бреговата охрана координира действията си с международните разследващи агенции, за да извърши съвместен преглед на доказателствата с цел определяне на следващите стъпки за съдебномедицинска експертиза.

Междувременно Морският разследващ съвет ще продължи анализа и разпитите на свидетели преди публичното изслушване за трагедията, съобщиха официални лица във вторник.

Осъденият на смърт подводен апарат "Титан" изчезна по време на туристическо пътуване, организирано от OceanGate Expeditions, която междувременно прекрати дейността си.

Като филм на ужасите: ВИДЕО с последните минути на екипажа на „Титан" събра 5 млн. гледания

Няколко дни след мистериозното изчезване бе обявено, че петимата пътници на борда са загинали на място, когато подводницата е претърпяла "катастрофална имплозия" само на 1 600 фута от носа на потъналия океански лайнер "Титаник".

Жертвите са главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш, ветеранът от френските военноморски сили Пол-Анри (PH) Наржоле, британският милиардер Хамиш Хардинг, пакистанският бизнесмен Шахзада Дауд и неговият син Сулеман, който бе само на 19 години.

Някои от мъжете са платили по 250 000 долара, за да видят известното корабокрушение на "Титаник".

След огромна издирвателна и спасителна мисия на морското дъно бяха открити отломки и бе установено, че подводницата е претърпяла "катастрофална имплозия".

Експертите многократно изразяваха опасения за безопасността, като твърдяха, че плавателният съд не е подходящ за дълбоките води, в които пътува.

Критиците заявиха, че корпусът му от въглеродни влакна не е подходящ за целта, а също така изразиха загриженост относно визьора му, който не е сертифициран за такива дълбочини.

Бреговата охрана съобщи, че е създала морски разследващ съвет (МБС), който е най-високото ниво на разследване.

Засечен е звукът от имплозията на Титан