Днес, 8 април, ще има специално слънчево затъмнение в Овен, което ще затвори коридора на пролетното затъмнение и ще засегне много хора.
 
Според астролога Анджела Пърл можем да усетим влиянието на слънчевото затъмнение от 3 до 6 месеца – чак до следващия коридор на затъмнението, така че е важно да разберем какво да очакваме от това явление.

Слънчево затъмнение: кога ще се случи и защо?

Слънчево затъмнение ще се случи днес, 8 април 2024 г., в 20:18 часа българско време, но, за съжаление, в България, както и в цяла Европа, няма да може да се наблюдава това явление. Ще могат да го видят жителите на Съединените щати, както и някои северозападни райони на Мексико и югоизточна Канада - а това са повече от 30 милиона души! Тъй като е относително близо до Земята, Луната ще изглежда особено голяма и затъмнението ще продължи почти 4,5 минути. Учените наричат ​​това пълно слънчево затъмнение едно от най-големите астрономически събития на десетилетието.

Какво да очакваме от това слънчево затъмнение?

От езотерична гледна точка слънчевото затъмнение винаги носи промени и изяснява много неща в живота. Този коридор на затъмнението се среща в цикъла на затъмненията по оста Овен-Везни. Тези зодиакални знаци управляват войната и мира: Овен - войнствен Марс, Везни - примирителна Венера. Именно през този период може да се постигне балансът между войната и мира и шансовете за победа на доброто над злото ще се увеличат.

Също така е важно в близко бъдеще да се погрижите за установяването на мир на индивидуално ниво - дългосрочните конфликти могат да бъдат разрешени, също така ще бъде полезно да анализирате отношенията си с другите, да намерите причините за недоразуменията, да поставите своите граници и рамки, ако нещо ви е обиждало от дълго време.

Слънчевото затъмнение е благоприятен момент за определяне на цели и намерения. Това е възможност да достигнете ново ниво на създаване и управление на вашата реалност.

Милиони очакват слънчевото затъмнение

Българи наблюдават пълно слънчево затъмнение. Кои са те? ВИДЕО

Катастрофи с жертви: Учените предупредиха за слънчевото затъмнение