Петгодишно дете е загинало след нападение на маймуни в Индия.

Нармада си играела заедно със свои приятели, когато се случило ужасното нападение от страна на побеснелите животни. Случаят е от град Бареили в щата Утар Прадеш.

Децата се разплакали и потърсили помощ, а местни жители прогонили маймуните, пише “Дейли Мейл”. Окървавената Нармада била пострадала сериозно, като била нахапана по цялото тяло. Лекарите от местната болница не успели да спасят живота й.

Тя била най-малкото дете в семейството си.

“Маймуните са много агресивни и бяха нахапали дъщеря ми навсякъде. Когато пристигнах тя плачеше от болка”, разказва бащата на детето.

Местните власти обявиха, че ще изплатят обещетение на опечалените родители. Жителите на града искат маймуните да бъдат заловени, като властите твърдят, че са потърсили помощ от департамента по горите.

Това е поредният случай на жестокост от маймуни. През месец декември миналата година представители на вида избиха 250 кучета, повечето от които бебета, в село Мажалгаон. Маймуните хвърляха четириногите от покривите на сгради или от върховете на дървета.

При друг случай загинаха спящи хора. Петима души бяха убити от падаща стена в собствения си двор като причина за това било, че маймуни я бутнали.

Преди години мъж загинал, падайки от терасата на къщата си, след като бил нападнат от маймуна.

Това са само част от убийствата извършени от животните в Индия, която е дом на близо 50 милиона маймуни от различни видове.

Превод: GlasNews.bg