Възрастна жена, която е обездвижена, била отведена в болница, след като плъх я атакувал в собствения й дом. За шокиращия инцидент, който се случил в Бирмингам, разказва съпругът на потърпевшата, цитиран от "Дейли Мейл".

Диана Кърк претърпяла тежки захапвания и била открита в собствената си кръв сутринта на този понеделник. 76-годишната жена е обездвижена вследствие на мозъчна травма. За нея полагат грижи нейният партьор Джон Кърк и социални работници.

Семейството не подозирали, че огромни плъхове имали гнездо, там където Джон съхранявал семена за птици. Господин Кърк споделя, че се събудил през фаталната нощ от звук, издаван от гризач  в стаята. Мъжът видял само сянката на животното, но дори така разбрал, че е голямо. После отново чул цвърченето, но заспал.

Събудил се както всеки ден и веднага се отправил към стаята на съпругата си. Това, което видял, го потресло. Даяна била покрита в кръв, а по цялата й лице имало рани от зъбите на плъх. Той описва гледката, като сцена от кървав филм. Извиканата линейка пристига след повече от час.

“Ужасяващо беше, тя седеше и ме гледеше, а ръцете й се тресяха”, разказва Кърк. Раните по ръцете, лицето, врата били дълбоки – почти до костите.

Кръвожадният гризач е заловен с капан на следващия ден, но отново показал агресия – опитал да нахапе господин Кърк. След това вредителят е застрелян от съсед на семейството с въздушен пистолет – животното умряло след цели четири изстрела.

“Чел съм, че плъховете нападат само бебета и хора, които са приковани за легло като съпругата ми. Тя не може да чувства болка и не е знаела какво се случва. Искам хората да знаят какво може да се случи и да се пазят. Открих едва след дни, че има гнездо в къщата”, разказва Кърк.

Мъжът осигурява на британското издание и снимки, които са заснети в минутите, когато намира Диана, но няма да ги публикуваме заради съдържанието им.

Превод: GlasNews.bg