Неизвестни собственици са паркирали незаконно товарни контейнери на две улици в Амстердам и ги рекламират онлайн като места за ваканционно настаняване. Това съобщиха местните медии, цитирани от ДПА.

Икономичните апартаменти не са били обявени като контейнери в регистъра на плaтформата Airbnb според информация на в."Алгемен дагблад". Властите в града са изтеглили един от контейнерите.

"Невероятно е, че хората злоупотребяват с града по този начин", цитира вестникът думите на представителя на източния район на Амстердам Рик Вермин.

Местната телевизия АТ5 съобщи, че британски турист си е резервирал един от двата товарни контейнера за 134 евро (150 долара) на нощ. Той заяви пред телевизията, че не е повярвал на очите си, когато е пристигнал. Отворил е вратата и е погледнал вътре, заключил вратата и отишъл в хотел. Парите са му били възстановени от Airbnb .

По-рано тази година Амстердам въведе правила, за да ограничи даването на жилища под наем за ваканционния период, като постанови ограничение от 30 дни годишно за даване под наем на частни жилища, припомня БТА.